Medarbetare som highfive'ar

Intervju med Felix Asplund

Candidate Researcher, Briljantin Consulting

Hur upplever du att rekryteringsprocessen funkade?

- Jag tyckte att från första kontakten med Briljantin så har allt fungerat väldigt bra och smidigt. Även fast företaget är väldigt nytt så hade jag genom vänner i branschen hört talas om Briljantin och endast hört positiva saker och jag kan som nyanställd bara hålla med om det som tidigare sagts. Omgående kände jag mig som en del av företaget och det känns väldigt kul och inspirerande att få vara en del av detta team.

Vad är dina arbetsuppgifter på Briljantin C?

- Mina primära arbetsuppgifter är att söka och ta fram kandidater till våra kunder. Detta gör jag genom att söka upp personer på Linkedin utifrån en kravprofil och sedan tar jag den allra första kontakten med kandidaten via mejl. Om kandidaten efter första mejlkontakten skulle vara intresserad så ringer jag upp personen och genomför en första kortare telefonintervju. Utöver detta så ringer jag även upp referenser som kandidaten angett.

Utöver sökdelen så skriver jag även annonser och ringer upp kandidater som sökt till tjänsten via någon av våra plattformar. Jag har fått förmånen att på väldigt kort tid fått testa på en hel del olika arbetsuppgifter och tanken är att jag ska bygga på och med tiden lära mig fler delar av rekryteringsprocessen

Vad tycker du är roligast med ditt uppdrag?

- Det roligaste med mitt uppdrag är att få ta kontakt och prata med en massa intressanta människor samt att få följa de genom hela processen som förhoppningsvis leder till en rekrytering. Det känns även spännande att kunna hjälpa våra kunder genom att ta fram den perfekta kandidaten och på så sätt bidra med nytta till deras organisation.

Skulle du rekommendera Briljantin C som arbetsgivare?

Det skulle jag absolut göra. Eftersom att jag studerar på 100% och arbetar på Briljantin på deltid så var det väldigt viktigt för mig att hitta en seriös arbetsgivare som verkar för deras anställdas bästa.

För mig har det fungerat extremt bra att kombinera mitt arbete och mina studier och det är till stor del tack vare Briljantin som arbetsgivare. Jag och min chef har nästintill daglig kontakt och vi hjälps åt att planera inför kommande vecka så att jag ska kunna kombinera mina studier och mitt arbete på bästa sätt.

Utöver det så har jag från första stund känt ett stort förtroende vilket jag personligen uppskattar, dels genom att jag får testa på nya utmanande arbetsuppgifter men också en stöttning i mitt dagliga arbete. Det gör mig väldigt motiverad till att utföra mitt arbete på bästa tänkbara sätt

Övrigt du vill dela med dig av?

Jag är väldigt glad och tacksam att få vara en del av detta nya företag och hoppas att vi tillsammans kan utvecklas och växa tillsammans